Gebruik deze handige apps om je nieuwe huis in te richten

20 januari 2020

Je nieuwe huis inrichten? Daar heb je geen dure interieurstylist voor nodig. Er zijn namelijk diverse apps die je helpen om jouw huis zonder al te veel moeite naar jouw wensen in te richten. Hieronder vind je een selectie van deze apps. 

Meet je huis op met foto’s
De Magic Plan app zorgt dat je niet met een meetlint over de grond hoeft te kruipen en zware meubels hoeft te verschuiven. Als je de app hebt gedownload kun je met de camera van je telefoon een plattegrond van je huis maken. De app berekent hoe groot elke ruimte is. Zo weet je bijvoorbeeld heel gemakkelijk en snel hoeveel vierkante meter tapijt of laminaat je moet bestellen. Kleine kanttekening: het blijft wel een schatting. Voor het echte precisiewerk moet je toch zelf met een meetlint aan de slag.

Miskopen voorkomen
Wil je voorkomen dat je terug moet naar de winkel omdat dat ene tafeltje toch niet zo mooi in je huis past als je in de winkel dacht? Gebruik dan de Ikea Place app. Door middel van Augmented Reality kun je meubels in je huis ‘neerzetten’ en kijken of ze bij de rest van je interieur passen. Ook kun je eromheen lopen alsof de meubels er echt staan. 

Kleur bekennen 
Met de Flexa Visualizer app krijg je een sneak peek van hoe de verf van je keuze er op de muur uit komt te zien. Hoe werkt dit? Je kiest een kleur en richt je camera op de muur. Dit beeld kun je vervolgens ook delen met anderen zodat zij met je mee kunnen denken.