Verhuizen? Zet deze punten op je checklist

21 februari 2020

Het is zover! Je bent de trotse eigenaar van een prachtige nieuwbouwwoning. De verhuizing staat voor de deur en daar komt veel bij kijken. Wat moet je echt niet vergeten? Je leest het hier.

1 Check de levertijd
Dit geldt zowel voor meubels, als voor de energieaansluiting en voor internet/televisie. De levertijd van meubels verschilt per winkel en per meubel. Het kan in ieder geval enkele weken duren voordat je je nieuwe aanwinst in huis hebt. Zowel energiebedrijven als televisie- en internetproviders hanteren een wettelijke zichttermijn van ongeveer 2 weken. Als je afziet van de bedenktijd wordt er soms sneller geleverd, maar zorg dat je deze aansluitingen op tijd aanvraagt.

2 Denk aan de verzekeringen
Als je de verzekeringen voor je oude woning opzegt, moet je natuurlijk nieuwe verzekeringen voor je nieuwe woning afsluiten. Een opstalverzekering is in principe verplicht, maar ook een inboedelverzekering of aansprakelijkheidsverzekeringen zijn handig. Je kunt er ook voor kiezen om je oude verzekeringen om te zetten, maar soms loont het om verschillende aanbieders te vergelijken.

3 Regel adreswijzigingen
Heb je je ingeschreven op je nieuwe adres? De gemeente geeft dit dan door aan een aantal instanties zoals de Belastingdienst. Maar er zijn ook veel bedrijven die jouw nieuwe adres niet automatisch weten. Via een service van PostNL regel je dat jouw post wordt doorgestuurd naar je nieuwe adres.